ELS DEURES, QUE EN PENSES


Sovint, els deures són motiu de controversia a la família, els infants es neguen a fer-los o els costa de comerçar , els pares es posen molt nerviosos, l,escola vol que l,infant els porti fets, i això crea una dinàmica perversa a la família entre fill@s i pare i mare, jo intento ajudar en aquesta situació tant complexa i dificil de solucionar.
Entenc al pare i la mare la escola posa deures i ells volen que el seu fill@ faci el que toca no volen que la mestra els valori en negatiu, que pensi que ells no s,ocupen del seus fill@,volen que els seus fills no es perdin  en las feines escolars, volen que aprovi els controls  etc.la por a les conseqüències els controla.
Els nens i nenes tenen altres formes de veure-ho, jo també els entenc, quasi tots estan 8 hores a l,escola es passen moltes estones asseguts, fent un esforç important d,atenció i concentració."  "aprenent " quan surten de l,escola estan cansats necessiten jugar
estar amb els germans amb els pares, fer les activitats que li agraden, berenar, fer l,higiene corporal, sopar tot amb tranquilitat.
Les tardes a casa es poden convertir en una batalla campal, per sort no totes les famílies viun el mateix, el que he explicat abans es viu en major o menor intensitat segons sigui cada família.
A vegades jo em pregunto treballem 8 hores al dia la majoria de nosaltres, com ens sentaria arribar a casa i haver de treballar una estona a casa, de què tenim ganes? ens costa sovint posar-nos en el lloc dels nens i nenes.
Ahir escoltava a una mestra per la radio en un debat sobre els deures, ella deia els infants poden fer els deures durant el dia i quan arriben a casa ja  els han fet, pero qui fa això els nens i nenes que van bé que no tenen cap conflicte en l,aprenentatge, la majoria necesiten sortir al pati i jugar, però això es totalment normal, hi han estudis que diuen que els infants s,han de moure cada 20m. els alumnes estan moltes estones quiets i asseguts a la cadira.
Els deures s,estan qüestionant en tots els paisos, ara esperem que les mestres del nostre pais s'enterin. 
Que en penso jo sobre els deures, segurament hores d,ara ja us heu fet la idea que no en soc gaire favorable, però els deures o bé tenir una petita estona de tranquilitat i reflexió és interessant, això ha de ser a través de fitxes o pagines de llibre? això és el que em qüestiono, són propostes gens creatives , hi ha munt d,activitats que treballen el mateix que no estan escrites en un llibre i poden estimular l'aprenentate de l'infant i potenciar la relació familiar.
El que tenen de positiu els deures.

  • posen a l'infant el situació de recordar allò que han fet durant el dia
  • els deures els ha de fer sol@, això vol dir treballar l'autonomia
  • apren a estudiar 
  • els pares i mares saben que està fent el seu fill@
  • i observen les dificultats que tenen
Dificultats que tenen els deures:
  • no totes les famílies tenen temps per a fer  deures amb els seus fill@s
  • algunes famílies no saben ajudar als seus fills ja que ells no tenen el nivell
  • creen com ja  he dit abans un clma negatiu de relació entre els pares i mares i els infants
  • els pares i mares es veuen obligats a fer els deures per què la escola els demana
Jo crec que es interessant que l,infant tingui en els dies de vacances i en les tardes que no fa cap activitat una estona pot ser de 30m. en que s'assegui i faci alguna l'activitat d'estar assegut, aquestes activitats haurien de ser creatives, per exem 
  • escriure la recepta del que soparem avui
  •  avui he posat la rentadora amb el pare, ...... 
  • faig servir la caixa de plastica, 
  • fem un sudoku amb el meu pare, 
  • si pot ser juguem a escacs, 
  • tenim un llibreta de receptes en la qual l'infant escriu i dibuixa els menjars que fem per sopar imenjar, i els que més li agrada,
  •  anem a  comprar i sumen quan ens ha costat la compra
Hi ha un munt d,activitats en las que els infants aprenen a l'hora que estan amb família, crec que els infants els agrada aprendre sempre que sigui agradable distret..

Hi ha moltes persones que ara es qüestionen els deures, aquest mes comença una vaga per desterra els deures, aquesta vaga esta organizada per Ceapa.

El 48,5 dels pares i mares de l'escola pública consideren que els deures afecten de forma negativa a la vida familiar , segons l'estudi de la ceapa "plantejan quelcom tan revolucionari com voler recuperar el temps lliure amb els nostres fill i filles"    
https//www.google.es/amp/www.lavanguardia.com/  
  
VOLDRIA SABER QUE  PENSEU VOSALTRES DELS DEURES, FEU COMENTARIS

Comentaris