GELOSIA, algunes idees a posar en pràctica

ACTITUDS POSITIVES

INDIVIDUALITZAR EL TRACTE, Cal acceptar a cada fill tal comés, en quines cosa destaca cadascú i valorar-les de forma individual. Cal acceptar les diferencies. Cada persona ha de tenir el seu espai diferent, hi ha d'haver estones per estar sols amb ells i reservar activitats per a fer amb cadascú dels fill@S, aon cadascú es pugui sentir únic, per a que cadascú tingui un lloc a la família.

VALORAR EL POSITIU, Cal estar present en els moments en que els fill@s es comporten com cal, tant amb els germans o amb altres contextos i valorar-los

IGNORAR, convé no fer cas de les baralles sempre que sigui possible, perquè volen la nostra atenció, cal que resolguin les seves discussió per si sol, cal intervenir si hi ha agressió física per exem.

ACCEPTAR, Cal escoltar i acceptar els sentiments negatius dels fill@s sobre els germans, " és un rotllo"......és un pesat".......per ells es important que entenguem els seus sentiments els ajuda a comprendre i saber que fer amb les seves emocions.

POSAR REGLES, Cal preveure els conflictes "ensenyar a demanar permís per agafar les coses"......"a no insultar"....... ajudar-los a marcar-se metes amb la convivència entre els germans; "que tinguin un detall amb l'altre" "que respectin costums i gustos". Les regles s'han de marcar segons l'edat, sense obligar al gran a fer-se gran de cop i i fer-se responsable del germà

Adaptat per Anna Ruiz
text original Mayte Rius

Comentaris