..


Hola ! em torno a posar en contacte amb vosaltres per tal de recordar-vos que com cada estiu faré un curs a Blanquerna, el tema .


LA RELAXACIÓ A LA INFÀNCIA Y L'ADOLESCÈNCIA”


Si coneixes algú que li pugui interessa envia la informació


Serà del 5 al 9 de juliol , de 30 h. a BLANQUERNA


Us adjunto algunes reflexions:


Perquè la relaxació a l'escola


En l’actualitat són molt les mestres i també mares, pares que mostren una gran preocupació per l’alt nivell de tensió que es viu a la classe i que alguns infants en particular pateixen.

Aquest nivells de tensió venen donats per moltes vivències externes i internes a l’escola, i repercuteixen en tota la globalitat de l’infant, afecten a la seva part fisiològica, emocional, cognitiva i relacional.

La relaxació és una eina psicofísica que pot ajudar a trobar el benestar, equilibri i serenitat necessàries pel desenvolupament personal, en els infants en general i en particular als que necessiten algun tipus d’ajuda.


Què ens aporta la relaxació?


La relaxació ens aporta la possibilitat d’ajudar tants als mestres com als infants a prendre consciència de les tensions i poder-les afluixar, quan aconseguim prendre consciència de les tensions, i que les ocasiones, estem en camí de sentir que poden ser “el barquer que porta la barca” aprendre aquesta estratègia repercutirà, en el nostre cos, emocions, aprenentatges i relacions.


La relaxació,

En la infància i també en l’adult ens ajuda a descobrir el nostres cos a regular les seves funcions internes, a prendre consciència de les tensions i de com ens afecten en el nostre context. L’atenció i la concentració milloren a través de la calma y el silenci , això ens ajuda a escoltar i treballar millor.

Ens dona eines per a controlar i contenir el nostre cos d’una forma sana basada en la maduració neurològica i/o emocional no en la negació del moviment com a quelcom que cal reprimir i castigar.

Podem connectar amb les nostres emocions, expressar-les elaborar-les i contenir-les. Aquest fet ens portarà a millorar les nostres relacions interpersonals.

Per tant la relaxació en l’infant es un mitjà d’intervenció educativa i terapèutica que pretén ajudar alliberar de forma plena les tensions i els conflictes; corporals, emocionals i relacionals, aquest alliberament te ressonància en tota la personalitat de l’infant i en el seu desenvolupament posterior.


Indicacions de la relaxació,


Les indicacions són diverses en l’àmbit educatiu i en el terapèutic, en aquesta breu justificació faré esment d’algunes d’aquestes indicacions.

  • Necessitat d’ajuda neuromuscular, contractures
  • Problemes d’escriptura, dificultats de coordinació, lateralitat
  • Necessitat d’ajuda emocional i psicoafectiva que es manifesten a través de hiperexcitabilitat , l’agitació, la inestabilitat, l’ansietat i/o una forta inhibició
  • Necessitats d’ajuda a nivell d’atenció i concentració TDA.
  • Altres

Comentaris