EL PERQUÈ D'UN CURS PER LA FAMÍLIA



Hola em ve de gust escriure aquesta  nota per explicar que m'ha portat a proposar un curs per  la Família.

En la meva practica del dia dia, escolto i treballo amb els infants i adolescents a la vegada que amb les famílies i veig quins són els temes que sovintegen.

Els infants estan aprenent a viure i això vol dir que els hem d'ensenyar, tothom te clar que hem d'aprendre a llegir a escriure, a comptar , entre d'altres coses, però ens sembla que els infants s'han de comportar adequadament en les seves actituds i conductes, i sense adonar-nos la família i amb la millor de les nostres intencions renya, sermoneja, i castiga als infants amb actituds que no sempre ajuden a l'infant ,és aviat el fan sentir malament.

Sovint expliquem als nostre fills i filles el mateix, i veiem que no tenim resposta  i continuem, ho fem perquè és un criteri que em après, " és així com s, educa".

Ens enfadem amb els nostres infants perquè repeteixen actituds que no ens agraden, i nosaltres que no les repetim, ens enfada quan els nostres fills es barallen i es peguen amb els germans, jo em pregunto i nosaltres sabem controlar l,emfadament i la ira.

Els nostres infants necessiten ser educats i ensenyats a saber relacionar-se amb els altres, els infants de la classe, mestres, família, i d'això en som responsables els pares, els adults, els mestres, contacta amb les seves emocions i poder expressar-les.

Hi ha una frase que vull afegir "COM ELS NENS ES SENTEN DETERMINA LA FORMA COM ES COMPORTEN. PER AIXÒ HEM DE  POSAR MÉS ATENCIÓ EN ELS SENTIMENTS QUE AMB LA CONDUCTA"

Un exemple "J" es mostra molt neguitós i a l'escola no para quiet la mestra li pregunta a la mare si ha passat alguna cosa a casa no ha passat res diu la mare, "J" arriba a la sessió i comencem a parlar i ha de marxar de colònies i li fa entre por i respecte, quan en podem parlar i la família en pren consciència "J" es queda tranquil, ha d'aprendre a viure l'anticipació de forma tranquil·la i perquè això sigui així la família hem d'intentar entendre que hi ha darrera del neguit i amb una actitud comprensiva ajudar a"J" .

Això, comprendre als nostres fills i filles no sempre és fàcil,  nosaltres portem a l'esquena una motxilla ben plena i ens dificulta esta prou tranquils i centrats.

Es per això aquest curs per poder tenir els elements i la serenitat necessària per ajudar i ensenyar als nostres fills en seu desenvolupament personal.



Comentaris