Tanca portals culturals

Què vol dir tancar els portals culturals?


Li va agradar l,expressio tancar "els portals culturals, allò volia dir oblidar las idees de la seva mare, que feia sis mesos que hava mort.
A la seva mare li deia eres " l'alegria de la huerta", sempre veia el color fosc de la vida, la part negativa.
Res no es podia canviar segons la seva mare, tot era un fracàs, per ella la dona de la història, la mirada de la seva mare la havia posat molt neguitosa, i no volia assemblar-se a ella. a la seva mare.
Recorda quan li va venir la regla, la seva mare no li va dir res, només si aquell dia no volia anar a l,escola, la dona estava molt contenta li havia vingut la regla ella ho volia explicar a les seves companyes. La seva forma de viure la vinguda de la regle era distinta de la seva mare. Aquella va ser la primera vegada que van viure diferent una vivència de la vida.
Un altre record de la dona va ser també lligat a la regla, la dona va descobrir els tampons, i se,ls va comprar la seva mare ho va viure com un escandol, la va qualificar de porca, la dona va tirar endavant, i va començar a fer servir els tampons.
Fa molts anys que la dona esta tancant portals culturals..................Al llarg de la seva vida ha trencat amb molts esteriotips.
Ara comença un altra etapa de la seva vida i en l,inconscient col.lectiu hi ha un munt de comportaments i d,actituds que una dona  desprès de la menopausa ha de viure.
Quan una dona ja no es fertil perd valor. Ara hi ha un munt  dones  que porten una vida activa, surten amb amigues, van al cinema, a concerts.
A mi em sembla un primer pas, però es un inici cal continuar, per anar consquistant una vida conscient. Sense negar cap aspecte de la nostra vida.
Deixem de comportar-nos segons la nostre edat i el que es preveu que hem de fer.
Hem de ser conscients de la forma i manera que pensem i parlem de nosaltres, aquelles expressions això es cosa de l,edat, parlar amb les amigues, de les nostres malalties, del que fan els nostres fills i filles, hi ha un munts de temes sobre el que parlar i comentar, quantitats de portes per obrir.
Hi ha moltes dones que ens poden inspirar i ens poden ajudar.
 Jo recordo un dia era l,estiu i vaig veure venir caminant una dona alta de complexió forta portava un vestit rosa trepitjava amb determeinació, vaig sentir que ocupava el seu espai en aquest mon, segur que ella s,estava empoderant ja que era una dona de rasa negra. 

ara podem començar  a obrir portes i finestres , ens acompañen?

Comentaris